Archie szék

7 kortárs építész gondolta újra a klasszikus design széket

A Fritz Hansen felkérésére 7 építésziroda tervezte újra az ikonikus Series 7™ széket, amely 2015-ben lett 60 éves.

A Bjarke Ingels Group, a Carlos Ott & Carlos Ponce de León, a Jean Nouvel Design, a Jun Igarashi, a Neri & Hu, a Snøhetta és a Zaha Hadid Design örömmel vállalta a felkérést, hogy a saját koncepciójuk szerint öltöztessék újra ezt a klasszikus bútort.

A legtöbb Arne Jacobsen által tervezett székkel ellentétben – mint például az Ant, amely a Novo Nordisk étkezdéjébe, vagy az Oxford, amely az oxfordi St. Catherine’s College-ba lett tervezve – a Series 7™ nem egy konkrét helyszínre készült. Így egy olyan univerzális és letisztult megjelenést kapott a széknek, amely sokféle környezetbe beilleszthető és nyitott az változtatásokra, amelyet be is bizonyított a jubileumi újratervezés. A világ különböző tájain alkotó 7 építésziroda a saját kulturális hátterük és látásmódjuk alapján adott változatos interpretációkat a projektnek.

Az eredmény ismét bebizonyította, hogy a Fritz Hansen által forgalmazott Series 7 szék időtálló designja lehetővé teszi, hogy ma is megállja a helyét kortárs bútorként. Az építészek által újratervezett 7 mintadarab a Genti Design Museumban volt kiállítva, majd Európa több városában is megtekinthető volt.

Dátum: 2021-07-21

Kategória: Fritz Hansen, szék, ülőbútor